Wat is CRM?

Cloud Innovation © 2016

Alles wat u wilt weten over CRM vindt u hier

 

Betekenis CRM
Wanneer u een zaakvoerder of sales manager bent heeft u waarschijnlijk al gehoord van CRM. Maar wat is de betekenis hier nu precies van? CRM staat voor Customer Relationship Management. Een CRM systeem laat een bedrijf toe om alle zakenrelaties te beheren met alle bijhorende data en informatie.
 

Klantenrelaties onderhouden
Met een CRM systeem kunt informatie en data opslaan zoals contactinformatie van klanten en prospecten, leads en sales opportuniteiten. En dat allemaal in één centraal systeem, bij voorkeur een cloud systeem zodat u altijd en overal toegang heeft tot uw data. Elke zaak start met een basis van goede klantenrelaties. U als aanbieder van een product of diensten, connecteert met de mensen die uw product wensen. Echter, wanneer uw bedrijf groeit zult u merken dat dit niet meer louter een een transactie is tussen de koper en de verkoper. Doorheen de tijd ontstaat er een verzameling van interacties voor elke klant die gerelateerd zijn aan elkaar. U dient informatie te delen met de mensen in uw organisatie die contact hebben met de klanten. Een CRM systeem komt hier van pas als centrale bron om al deze connecties en interacties te beheren.

Voor kleine bedrijven kan een CRM systeem snel helpen om uw data via de cloud overal en op elk toestel toegankelijk te maken. Echter, wanneer u groeit kan een CRM systeem snel uitbreiden om meer uitgebreide functies in te zetten zodat u uw werknemers beter kunt ondersteunen. U kunt onder andere samenwerken met uw collega's, gepersonaliseerde emails versturen, inzichten krijgen van sociale media én u krijgt een compleet beeld van hoe het met uw business gaat. 

Salesforce
Salesforce is wereldleider op vlak van CRM cloud computing. Als Gold Consulting Partner kunnen wij u de mogelijkheden tonen van een state-of-the-art CRM systeem. Wilt u vrijblijvend een demo? Vul het formulier hiernaast in en wij bouwen voor u een demo op maat.